Un ventall de sabors

Estimada,

Tens uns cabells com un grapat d'espaguetis cuits al punt: llargs, groguencs i amb una certa rigidesa. Els teus ulls són dues ametlles acabades de sortir de la closca. El nas, envermellit i tou, és una maduixa collida en el moment de màxima esplendor. Un parell de patates al caliu amb un polsim de grans de sèsam al damunt et fan de galtes i de pigues. Els lòbuls de les orelles s'han convertit en nabius sucosos. I dues tires de pebrot escalivat, amb aquella olor de socarrim agradable, són els teus llavis, que amaguen unes rengleres perfectes de pinyons.

El coll, prim i esvelt, és un rotlle de formatge de cabra, i un bon tros de llom a la sal -d'aquella gruixuda, que es troba en mastegar-la- és el teu tronc, i alhora la teva esquena, i d'ells en surten quatre canelons -braços i cames- elaborats de manera artesana i farcits amb una pasta feta de llagostins, gambes i llamàntol. Per acompanyar-los i per sucar la beixamel que regalima per tot el cilindre, els colzes i els genolls m'ho han posat fàcil i s'han convertit en crostons de pa de sègol, i el cul, en panets de cinc cereals. Els deu dits de les mans són neules tradicionals, d'aquelles que els pastissers de tota la vida encara pareixen d'una en una, i els dels peus, tenen llepades generoses de xocolata negra amb un deix de canyella i de vainilla que fan veure les estrelles en ple dia.

Tota tu, de dalt a baix, ets tan gustosa i apetitosa que no em cansaria mai de menjar-te, d'assaborir-te, de tastar-te. I en moments que encara em queda un budell buit -per gana real o per pura golafreria- sé que puc recórrer als flamets dolços d'ou i d'encenalls de coco que et fan de pits i a la cirereta confitada que et corona el melic.

Esperant el moment de degustar-te,

Boira


Finalista del 29è Certamen de Cartes d'Amor de l'Ajuntament de Calafell (23 d'abril del 2022).