'Si no hi ha demà'

A finals del 2015, la Neus Verdaguer, mestra, i la Sílvia Pagès, arquitecta, em van proposar participar en un projecte. Es tractava de corregir el llibre Si no hi ha demà, que estaven escrivint a quatre mans. No m'ho vaig haver de pensar gaire per dir que sí, perquè de seguida em va captivar la idea.

El llibre explica la història real de la Sílvia, que, quan tenia disset anys, va patir un doble vessament cerebral provocat per una malformació arteriovenosa congènita. Això la va portar al quiròfan -li van haver de fer una intervenció a vida o mort- i posteriorment va haver de passar per una llarga recuperació. Tot aquest procés és explicat a tres veus: la de la mateixa Sílvia, la de la seva mare i la de la seva cosina, la Neus.

Aquest projecte, íntegrament solidari, va ser apadrinat per l'exjugador del Futbol Club Barcelona Bojan Krkic i els ingressos de la seva venda van anar destinats a l'AFANOC (Associació de Famílies i Amics de Nens Oncològics de Catalunya).

La primera presentació va ser el 22 d'abril del 2016 a l'Orfeó Popular Olotí, i durant setmanes no va deixar de voltar per arreu del país.


Presentació de Si no hi ha demà, el 23 d'abril del 2016, al Castell de Juvinyà de Sant Joan les Fonts. A la foto, amb en Guillem Picart, metge, i amb la Sílvia Pagès i la Neus Verdaguer, autores del llibre.