Comissió de Llengua d'Òmnium Cultural Garrotxa

Òmnium Cultural és una entitat sense ànim de lucre que defensa els drets civils i les llibertats dels catalans. Des del 1961, treballa per fomentar la llengua catalana, la cohesió social, l'educació i la cultura, i té com a objectiu construir, a través d'aquests valors, una societat activa, crítica, integradora i cívica.

La importància de la tasca d'Òmnium radica en la seva trajectòria i la seva coherència. S'impulsen campanyes de denúncia i sensibilització, esdeveniments i projectes culturals, de cohesió social i d'educació. En concret, des la Comissió de Llengua de la Garrotxa, de la qual formo part, se n'han engegat unes quantes.

Prova pilot del conte Marca el millor gol: parla en català amb alumnes de 2n de primària de l'Escola El Morrot d'Olot a l'estadi de la Unió Esportiva Olot. L'explicació del conte ha anat a càrrec de dos jugados de l'entitat: Èric Callís i Laia Puig (1 de juny del 2023).

Conte Marca el millor gol: parla en català, amb il·lustracions d'en Martí Comamala, i que segueix l'acord de col·laboració amb la Unió Esportiva Olot per impulsar l'ús del català en el món de l'esport (25 de maig del 2023).

Rètol per al camp de futbol de la Unió Esportiva Olot amb el lema "Marca el millor gol: parla en català", en col·laboració amb l'entitat i en el marc de la campanya "L'esport treu la llengua!" (7 de maig del 2023).