El pastisset

Tens un cos que és un pastisset. Gustós, esponjós, tendre i que regala una flaire suau i captivadora. A estones me'l menjo, amb delit, famèlicament, sense malgastar-ne ni una sola engruna. Les compto i les recompto i així no em descompto, perquè soc conscient que del meu descuit algú altre en fruiria. Altres estones em continc per no semblar una goluda de la teva pell, de la teva sang i de les teves entranyes.

M'agraden els dies en què ets de mantega, perquè et vesteixes amb una viscositat agradable. Amb els dits puc dibuixar-te tatuatges volàtils i resseguir totes les venetes que et configuren.

M'entusiasmen les ocasions en què ets una amalgama de sucre, llevat, farina, ous i oli, ja que t'amasso, et treballo, t'engrandeixo i t'empetiteixo i m'embolcallo de tu i amb tu a través d'aquella tonalitat ocre que em tenyeix els porus i me'ls absorbeix.

També m'emocionen els moments més petits i canviants. La pols de pela de llimona, que t'atorga el punt exacte d'acidesa. Els encenalls de xocolata negra, que t'escalfen i et fan encendre com un foc desbocat. Les fruites del bosc, i d'altres de més exòtiques, que et regalen salvatgia. I les cireres confitades, les veritables reines de la festa, que saben que són benaurades, idolatrades, volgudes i desitjades.

En el paroxisme del roig i de la dolçor, et miro i no me'n puc estar. Avui, tot i les contradiccions, m'és del tot impossible. Així que m'abraono sobre teu, et llepo, et queixalo, et passejo per la meva boca i t'empasso. Ja ets a dins meu. I no hi ha unió més íntima entre nosaltres. Igual com no hi ha cap pastisset tan gustós, esponjós, tendre i amb una flaire tan suau i captivadora com tu.


Segon premi de narrativa del V Premi Badiu de les Lletres per a persones entre 18 i 49 anys de Badalona (15 de desembre del 2023). Aquest relat està inclòs en el llibret VII Premi Badiu de les Lletres, editat el desembre del 2023 (vegeu l'apartat de Publicacions).